Využijte zahřívacího efektu různých potravin. Nejen v zimě vám bude lépe
Svůj metabolismus byste měli po celý rok pozorně sledovat. Zatímco v létě ocení chladivé potraviny, jako jsou různé druhy salátů a lehká jídla, v zimě je tomu naopak. Zahřívací potraviny vyženou vlhkost a chlad z vašeho těla a vy tak budete zimu a nízké teploty mnohem lépe zvládat.
Rady z východu
Na podobném principu pracují také čínští léčitelé, kteří tvrdí, že konzumace sezónních potravin je pro tělo více než prospěšná, jelikož příroda přesně ví, co nám má v určitý čas nabídnout, abychom si uchovali pevné zdraví. Takzvané zahřívací potraviny skutečně zvyšují teplotu v lidském těle, urychlují přirozené procesy, takže budete snáze pálit kalorie a kromě toho budete plní energie a připraveni na chladné počasí.
Jaké zvolit potraviny
Rajčata nebo okurky na podzim ani v zimě na zahrádce již nenajdete. Proto si vybírejte sezónní potraviny, jako je celer, zelí, řepa, kapusta, mrkev a tuřín. Z ovoce můžete doplnit přirozené cukry, které vám dodají v tyto temné dny energii, a proto neváhejte konzumovat převážně jablka a hrušky.
Začněte s vařením
Zatímco v letních dnech si tělo žádá jen jednoduché recepty založené na syrové stravě, v zimě je ideální čas pro uvaření silného vývaru ze zeleniny a kostí. Do něj totiž můžete přidat zahřívací koření nebo různé druhy zeleniny, jako je například černý kořen a křen. Mrkvovou polévku nádherně podtrhne vůně kari, chilli nebo pepře.
Vyzkoušejte různé druhy čajů
Pokud zrovna nejste těhotná, vyzkoušejte také různé druhy bylinkových čajů. Doplnit je můžete o hřebíček nebo skořici. Díky takovému odvaru provoníte byt příjemným aroma, a navíc pomůžete svému tělu pálit přebytečné tuky.
Celý den jen teplá jídla
Zdá se vám nemožné, abyste na teplém jídle vydrželi celý den? Ráno si udělejte krupicovou nebo ovesnou kaši doplněnou skořicí. K obědu si dopřejte zeleninový krém a k večeři například teplou dušenou zeleninu. Uvidíte, že se za pár dní budete cítit fit a nachlazení u vás nebude mít šanci.