Jaké potraviny nemáme rádi, přesto jsou pro nás nejlepší?
Žít zdravým životním stylem není dnes nic ojedinělého. Je skvělé, že se do tohoto stylu života pouští stále více a více lidí. Jedná se o opravdu super stav, během kterého se budeme cítit zdravější, budeme se cítit lépe a hlavně i zhubneme, pokud po hubnutí toužíme. Navíc mnoho lidí si myslí, že žít zdravým životním stylem je opravdu šílené, protože se musí vzdát mnoha věcí, ale není to tak. Po chvilce se zjistí, že se sice musíme vzdát sladkostí (které jdou skvěle nahradit), ale že zase objevíme jiné chutě a jiné pokrmy, na které bychom jinak nepřišli, kdybychom se stále cpali nezdravými surovinami a potravinami.
Je však škoda, že do našeho zdravého jídelníčku nezařazujeme mnohé potraviny, které jsou ovšem pro naše tělo hotovým požehnáním. Existují některé potraviny, které bychom měli jíst pravidelně, přesto to neděláme. Jedná se o takové druhy potravin, které jsou obecně lidmi nenáviděné, ale paradoxně jsou vážně nejzdravější. O jaké potraviny se jedná?
• ryby
Ryby jsou pro mnohé od dětství něco nepoživatelného. Je to škoda, protože mimo omega-3 nenasycených mastných kyselin ryby do našeho těla přináší bílkoviny, což ocení hlavně ti, kteří se snaží o velké svaly. Bílkoviny totiž obecně udržují svalovou hmotu a zabraňují tak jejímu zmizení.
• brokolice
Další velice nenáviděnou potravinou je brokolice, která je však opravdu velice zdravá. Pomáhá například proti zánětu střeva, dále také proti artróze, nemoci chrupavky, proti artritidě, cukrovce, vysokému krevnímu tlaku, je také účinnou prevencí proti rakovině. Mimo jiné nám chrání srdíčko před nejrůznějšími srdečními nemocemi a potížemi a zpomaluje stárnutí.
• špenát
Pokud jsme se špenát nenaučili jíst v dětství, kdy jsme sledovali rostoucí svaly Pepka námořníka, pak jsme se ho nejspíš nenaučili jíst nikdy. Přesto je špenát také velmi zdravý. U špenátu je všeobecně známo, že v sobě skrývá velké množství vitaminů. Mimo vitamin A a C, který najdeme běžně, skrývá v sobě taky vitamin K, který je skvělý proti srážlivosti krve.