Než odjedete na dovolenou, dejte si pozor na…

Léto je obdobím, kdy si snad všichni dopřejeme dovolenou. A je jedno, zda je to na chatě nebo někde v exotice u moře. I přes nadšení a očekávání z dovolené nezapomínejte na bezpečnost před odjezdem. Máme pro vás přehled nejdůležitějších věcí, na které je potřeba si dát pozor před odjezdem.

Předtím, než odjedete na dovolenou, ujistěte se, že máte doma vše v pořádku a tak, aby se během vaší nepřítomnosti nestala žádná nehoda.

1. Zavřete všechna okna

Nikdy nevíte, zda nepřijde velký déšť, bouřka nebo jiná pohroma. Nemusí dojít ke škodě jen na vašem bytě, ale voda může protéct i k sousedům. Proto vždy zavírejte okna a nejlépe i dveře, aby se nijak nezpůsobil průvan. Zavřená okna nejsou ale důležitá jen kvůli počasí, ale zejména kvůli zlodějům. Ti jsou velmi zruční a dokáží si poradit i s malým otevřeným prostorem.

Přečtěte si také: Pravidla pro zaměstnávání brigádníků

2. Uzavřete přívod vody

Havárie se může stát i v důsledku prasklé hadice u pračky či myčky. Vytopení sousedé by určitě nebyli rádi, kdybyste jim ve vaší nepřítomnosti vytopili byt. Proto důkladně uzavřete přívod vody do bytu.

3. Vypněte všechny elektrické spotřebiče

Zkontrolujte, že budou všechny elektrospotřebiče vypnuté a zhasnutá všechna světla. V ideálním případě vypněte pojistky, nevypínejte ale elektřinu kompletně! V takovém případě byste vypnuli i lednici a vše uvnitř by se vám zkazilo a lednice se vytopila. To je opravdu to poslední, co chcete po dovolené najít.

4. Přidělejte klíče

Pro jistotu nechte udělat náhradní klíč pro známého, rodinu nebo souseda, který by do bytu přišel, kdyby se přece jen náhodou něco stalo. Tato varianta je také důležitá, pokud potřebujete zalít květiny uvnitř bytu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *